Ro Club Maraton

Ro Club Maraton este primul club al maratonistilor amatori din Romania. A fost infiintat in primavara anului 2008 de catre un grup de alergatori din Bucuresti si alte orase, sub forma unei organizatii non-profit si are ca obiectiv principal promovarea alergarii pe distante lungi, ca sport de masa.

Ideea acestui club a pornit din dorinta celor 14 membri fondatori de a forma un grup de oameni care impartasesc aceleasi pasiuni si preocupari. Aceasta organizatie este deschisa oricui doreste sa ni se alature, indiferent daca este sportiv amator sau de performanta, daca alearga de 1 an sau de 20 de ani, daca are sau nu performante notabile, daca nu a participat inca la un maraton sau o alte curse pe distante lungi. Principala conditie pentru acceptare in club este pasiunea pentru alergare si dorinta de a contribui la promovarea alergarii in Romania.

Fiind o organizatie non-profit, activitatatea in club se bazeaza pe voluntariat, de aceea sunt bineveniti sa ni se alature ca membri ai clubului toti cei care doresc sa dedice timp si efort, in functie de posibilitatile fiecaruia, pentru organizarea activitatii clubului in toate aspectele si pentru promovarea lui. Cu alte cuvinte, cei care doresc sa devina membri ai Ro Club Maraton si sa participe la actiunile sale, precum si la concursuri in numele sau, o fac in principal pentru ca iubesc alergarea si din spirit de camaraderie. In alta ordine de idei, posibilele sustineri materiale de care va beneficia clubul (sponsorizari, reduceri, bartere) se vor rasfange asupra tuturor membrilor, tinand cont si de implicarea lor in activitatea clubului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.