Ro Club Maraton a avut o echipa de voluntari la Maratonul Piatra Craiului

Maratonul Piatra Craiului este maratonul montan cu cea mai mare tradiţie din România. La fel ca şi anul trecut Ro Club Maraton a dorit să ofere sprijin acestui maraton prin organizarea unei echipe de voluntari pentru punctul de alimentare La Table. Echipa celor patru fantastici a fost formată din: Cristina Craiciu, Laura Drăgan, Lup Dragos şi Bogdan Ghiuru.

Cum s-au simţit ei după această experienţa?

Cristina Craiciu:
Pentru mine a fost o experienţa minunată. Am ajuns La Table când încă era noapte şi frig şi am început imediat să aranjăm lucrurile, nu pentru că n-ar fi fost timp, ci pentru a ne încălzi mai repede. Alimentele, apa, energizantul, toate trebuiau pregătite astfel încât toţi concurenţii să se bucure de ele. Apoi am aşteptat şi noi nerăbdători, emoţii am avut ca la fiecare concurs, chiar dacă eu nu mai trebuia să alerg. Puţin după ora 10 au început să curgă nebunii, e minunat să-i priveşti pe toţi, pe rând, de la cei mai rapizi la cei mai înceţi. Am încercat să-i încurajăm pe toţi, de la primul la ultimul, ştim că o vorba bună contează mult în concurs. Au trecut repede tare, nici n-am apucat să-mi dau seamă când s-a dus timpul. Sâmbătă am schimbat locul unui alergător cu cel al unui voluntar şi am învăţat să apreciez mai mult echipa organizatoare din spatele fiecărui concurs.

Mulţumesc şi ţie Gabi, că ne-ai dat şansă să vedem ce se întâmpla “în spatele” unui concurs.

Dragos Lup:
Cât de mult mi-a plăcut la MPC?…Fiind prima experienţa de acest gen pentru mine, eram nerăbdător să particip la munca din spatele “scenei”. Peisajele montane superbe, liniştea deplină înainte de sosirea concurenţilor şi oamenii minunaţi care contribuie la acest eveniment (organizatori, concurenţi, voluntari deoportiva) sunt lucrurile care mi-au rămas întipărite în minte; în aceste condiţii, munca propriu-zisă de voluntar devine o adevărată plăcere:).

Sper că pe viitor românii să aprecieze şi să susţină tot mai mult acest gen de competiţii; şi poate cel mai important aspect, în măsură posibilităţilor, să ne îndreptăm cu toţii către un stil de viaţa sănătos, din care sportul (fie că se numeşte înot, alergare, ciclism, etc) nu poate lipsi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.